That’s You! İnceleme

Geçmişten bugüne oyun konsolları ve PC’ler oldukça gelişti. Daha güçlü ekran kartları, full HD monitörler ve daha sayılabilecek yüzlerce teknoloji; oyun dünyasının biricik yıldızları haline geldi. Tabii bütçeye göre güzelliklerin sayısı arttı veya azaldı. Ancak konumuz sadece teknolojinin gelişmesi değil elbette. Gelecek bize tam olarak neler gösterecek bilemiyoruz ancak oyun konusunda multiplayer (çoklu oyuncu) tarafta, farklı yapıları aradığımız gerçek. Hatta kimilerine göre oyunda multiplayer mod olmaması, “bazılarımız” için büyük bir eksi. Gerçekçi olmak gerekirse konsol tarafı, PC’ye oranla biraz daha geri planda. Tabii ki bu, konsollara özel olarak geliştirilen oyunların kötü olduğu anlamına gelmiyor. Kişisel olarak oyumu her zaman konsoldan yana kullanırım (belli oyunlar dışında). Onun rahatlığına çocukluğumdan beri alıştım. Eh, durum böyle olunca konsola geliştirilen özel oyunlara ulaşınca insanın ayrı bir havası oluyor. Konuyu daha farklı noktalara çekmeden sizleri That’s You! isimli çılgın oyunla tanıştırma vakti geldi.
Günümüzde arkadaşlarımızla oynayabileceğimiz oyunlar, daha ilgi çekici hale gelmiştir. Özellikle aynı ortamda bir araya geldiğimizde dans oyunları, bulmacalar, dövüş veya karaoke gibi farklı temalardaki oyunlar tam olarak aradığımız tüm özelliklere sahiptir. Bu yazıyı okuyan hemen hemen herkesin elinde cep telefonu vardır. Kimin yok ki… Elimizden düşürmediğimiz mobil teknolojilerimiz, That’s You!’nun en önemli malzemesi. Yaklaşık 5 GB’lık olan oyunumuza ulaşabilmek için ilk olarak PlayLink (oyunlara telefon veya tabletlerimizle bağlanmamızı sağlayan sistem) aracılığıyla oyunun yardımcı uygulamasını yüklemek gerekiyor. En iyi performansı Android 4+4 veya iOS 9+’ta elde edebilirsiniz. Cihazınızın uygulama için yeterli olup olmadığına buradan bakabilirsiniz. Kısacası oyunu oynamak için tablet veya telefon mecburi.
PlayLink’i bilmeyenler için biraz daha detaylandırayım; E3 2017’de duyurulan bu sistem, Android ve iOS cihazlarda kullanılabiliniyor. Bu uygulama sayesinde gamepad’e gerek kalmıyor. 

Yorumlar